Beste ouders,

We stellen graag de ouderraad aan je voor! We vinden het belangrijk dat je weet wat de ouderraad doet. We noemen niet voor niets ‘ouders in actie’…

Onze werking

Onze werking is gebaseerd op 4 pijlers:

  • Klankbord:

We willen een klankbord zijn voor de school en de stem van de ouders laten horen waar dat nodig is. Ouders kunnen via de ouderraad hun opmerkingen, tips, bezorgdheden… aan de school signaleren. Het schoolteam bevraagt anderzijds de ouderraad wanneer ze graag input van de ouders heeft.

  • Financiële input:

We proberen de school financieel te steunen door heel wat activiteiten en acties te organiseren. De opbrengst investeren we vaak op korte termijn zoals bijvoorbeeld in speelgoed, schaduwdoeken boven de zandbakken in de kleutertuin… Maar we zetten ook centjes opzij om grote (bouw)projecten mee te ondersteunen.

  • Helpende handen:

Wij steken graag onze handen uit de mouwen om de school op allerlei manieren te helpen. Dat gaat van klusjeswerken uitvoeren op school tot de eet- en drankstandjes bemannen op het schoolfeest of acties uitwerken rond verkeersveiligheid op school…

  • Netwerk:

Wij willen als ouderraad ook verbindend werken en de mogelijkheid creëren voor ouders en kinderen om elkaar te ontmoeten en zo het netwerk van de ouders en de school te versterken. We doen dit door mensen samen te brengen op activiteiten zoals het ontbijtje op de eerste schooldag, de notentocht, de kampvuuravond enz.…

Ouderraad ‘op maat’

We kunnen vandaag rekenen op héél wat actieve ouders, maar er mag altijd nog volk bij! Als je denkt: oei… is dat niet heel veel werk!? Weet dat wij een ouderraad ‘op maat’ willen zijn waar iedereen zijn steentje bij draagt in de mate waarin hij of zij kan én op de manier waar hij of zij goed in is.

  • denk je graag mee of werk je graag acties en activiteiten uit, kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze maandelijkse vergaderingen. De vergaderdata vind je hier.
  • vind je al die vergaderingen wat saai, maar ben je eerder van het ‘doeners’type en wil je wel helpen op één van onze activiteiten of met onze klusjes? Geen probleem! Altijd welkom! Check hier de activiteiten die we dit schooljaar willen organiseren en contacteer ons vrijblijvend!

Kortom: we doen ook graag een warme oproep naar alle mama’s en papa’s die een handje willen toesteken om de tijd die de kinderen op de Wegwijzer doorbrengen net dat kleurtje extra te geven. We willen graag benadrukken dat niet de kwantiteit belangrijk is – je hoeft echt niet elke vergadering of activiteit mee te organiseren of te ondersteunen– maar wel de kwaliteit. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

Trooper

Kan jij je op dit moment niet engageren? Geen probleem! Weet dat je de school ook financieel kan steunen wanneer je online aankopen doet. Hoe? Trooper ! Snor “Ouderraad de wegwijzer Balegem” op en shop erop los! Op het moment dat jij je aankoop afrondt, laten zij ons weten hoeveel geld ze aan de ouderraad schenken. Dat is soms een percentje van jouw aankoopbedrag, soms een vast bedrag.

Contact

Heb je zin om ons te helpen bouwen aan een fijne school voor jouw kinderen? Of heb je een vraag voor de ouderraad of wil je dat we jouw vraag, idee of opmerking meenemen naar ons overleg met het schoolteam?

Neem dan zeker contact met ons op via mailadres ouderraaddewegwijzerbalegem@gmail.com of via één van onze leden. Misschien tot binnenkort?

Warme groeten,

De ouderraad